Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Представят източния свят на Родопите в туристически пакети

Четири общини в Кърджалийско участват в разработване на общи туристически пакети. Водеща организация по проекта „Източният свят на Родопа планина” е Момчилград, а нейни партньори са общините Кърджали, Кирково и Крумовград, съобщава вестник "Стандарт".

„В региона на Източните Родопи се намират не само изключителни мегалитни паметници като Перперикон, Татул, скални ниши, древната обсерватория Харман кая, но и много природни феномени - Каменната сватба, Каменните гъби. Чрез туристическия пакет искаме да привлечем туриста, да го провокираме да посети не само един обект, а всички или повечето от дестинацията”, коментира Небахат Юсеин, началник отдел „Европейски програми и проекти” в администрацията в Момчилград. Според нея това ще доведе не само до увеличаване броя на туристите, но ще направи така че посетителите да останат повече от един ден в региона.  

Проектът „Източният свят на Родопа планина” е по ОП „Регионално развитие” и е на стойност близо половин милион лв. На следващ етап, особено след отварянето на прохода Маказа, се предвижда пакетите да бъдат разширени с включването на обекти от съседните държави Гърция и Турция.

Приключения в Родопите

От 2014 г следете актуални програми и приключения в Родопите на...

Прочети още

Защитена местност “Черната скала”

ЗМ Черната скала е с площ 893,70 ха.  Обявена със заповед РД-473 от 11.07.2001 г. на...

Прочети още