Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Митко, който не живее във фейсбук

Под заглавие „Митко, който не живее във Фейсбук“, сайтът на бТВ помества фоторазказ за Митко от „Дивата ферма“ в с. Горно поле, община Маджарово.

Момчето е част от шестчленното семейство Василиеви, които развиват селски туризъм в  Източните Родопи. Макар и само на дванадесет години, Митко е отличен водач на пристигащите тук туристи -   показва им района и им разказва как се отглеждат кравите от рядката местна порода Родопско късорого говедо. Това е неговата роля. Семейството, което е от Горно поле, от 17 години работи за създаване на база за развитие на селски туризъм, пише изданието. Затова към фермата те успяват да изградят и къща за гости с подкрепата на проекта „Новото тракийско злато“.

Василиеви гледат стадо от 400 крави и телета. Малкият Митко разпалено разказва всякакви подробности около това как се отглежда такова стадо. Не пропуска да покаже, че познава животните и уменията си да ги води.

През лятото семейството закарва стадото на Белмекен, където от юли до края есента има добра паша. Кулминацията за Митко е месец август, когато са под връх Ибър, живеят на палатка и се придвижват със стадото на коне.  През следващите три месеца, Митко няма да влиза във „Фейсбук”... ще си има други занимания, пише в края на материала на бТВ.

Виж тук фотогалерията и видео

Българско сиво говедо

Българско сиво говедо е стара местна притивна порода. Според краниологични...

Прочети още

Кърджали

  Звезди искрят над древната Ахрида, родопски неугасващи звезди, а Арда...

Прочети още