Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Ден на кулинарията в Холандското посолство

Холандският майстор-готвач Ерик ван Велувен и неговите колеги от ресторант „Соул Кичън“ в София ще покажат днес по обед в Холандското посолство своето кулинарно майсторство в приготвянето на вкусни и здравословни ястия с биологични и източно-родопски продукти.

Сред поканените са министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, дипломати, български майстор-готвачи, представители на неправителствени организации в областта на устойчивото земеделие, биопроизводители, почитатели на биологичната и здравословната кухня. Сред гостите ще са и някои от производителите на биопродукти и вино от биогрозде от Източните Родопи.

В събитието ще участва Мартийн Ланкестер, лекар и собственик на един от първите биологични ресторанти в Амстердам, посветил живота си на популяризирането на биологичните методи на хранене и земеделие.

Събитието е част от тридневните Дни на кулинарията с биологични и местни продукти от района на Източните Родопи, организирани от българско-холандския проект „Новото тракийско злато“ с с подкрепата и участието на Посолството на Кралство Холандия в България и „Соул кичън“-София.

На 7 юни, четвъртък, Ерик и колегите му от „Соул Кичън“ показаха уменията си в „Red Café “ в София. Гостите чуха презентациите им и опитаха вкусните им ястия. За първи път бе представен Кулинарен пътеводител за Източните Родопи, в който са събрани традиционни рецепти от района и са описани възможностите за приготвянето им с биологични и местни продукти.

Третият и последен ден на кулинарното събитие е в събота, 9 юни, в къщата за гости „Дивата ферма“ в с. Горно поле, Община Маджарово.

Вижте тук фотогалерията на сайта Вести за първия ден на кулинарното събитие

Екопътеки

Екопътека от Болярци до ПерпериконОбцина Кърджали, Източни РодопиПреди...

Прочети още

Какво е Новото тракийско злато

"Новото тракийско злато” (НТЗ) в периода 2009-2014г е българо-холандски проект...

Прочети още