Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Биологичното производство с ръст от 30% през 2011 г.

В България се наблюдава ръст от 30% на производството на биологични продукти през последната година. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров на семинар на тема: „Био продуктите – чисти, качествени и здравословни с пълна гаранция за потребителите” в рамките на изложбата-базар на сертифицирани български производители в София (4 – 6 юни).

В България в момента има над 10 хил. овце и кози и 60 хил. пчелни семейства в сектор биологично производство. От тях се произвеждат 200 т. кисело мляко, 150 т. сирене и 1200 т. пчелен мед, посочи зам.-министърът. Биологичните производители са се увеличили през 2011 г. и вече са 1054 души.

Министерство на земеделието и храните провежда кампания за популяризиране на биологичното земеделие. Амбицията ни е биологичните продукти да бъдат част от менюто на българите, посочи зам.-министър Димитров.

Изложбата-базар на биологични продукти бе в градинката до езерото Ариана в столицата. Събитието се радваше на голям интерес от страна на потребителите. Български производители показаха продукцията си, а посетителите се възползваха от преференциални предложения и да опитат истински био храни.

По съвпадение изложението предшестваше Дните на кулинарията с био- и местни продукти от Източните Родопи, организирани на 7, 8 и 9 юни в София и с. Горно поле (Община Маджарово) от проекта „Новото тракийско злато“ с подкрепата и участието на Посолството на Кралство Холандия в България и „Соул кичън“-София.

Виж тук повече

Туристически забележителности

Тази част на сайта описва богатствата на Източните Родопи. Като говорим за...

Прочети още

Ивайловград

“Най-хубавото място във всемира,най-хубавият кът на този святе точно между...

Прочети още