Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

“Новото тракийско злато” партнира на Областната управа в Кърджали

По покана на Областния управител на Кърджали г-жа Иванка Таушанова представители на проекта “Новото тракийско злато” (НТЗ) участваха на 23 май в заседание на Областния консултативен съвет по земеделие на тема „Как да развиваме успешен бизнес в биоземеделието”. Заседанието бе организирано съвместно с екипа на проекта.

Презентация на тема: „Условия и предпоставки за развитие на биологични предприятия в района на Източни Родопи – опитът на „Новото тракийско злато изнесе координаторът по биоземеделие в НТЗ доц. д-р Владислав Попов. Своя опит споделиха Петко Ангелов, биофермер-партньор на „Новото тракийско злато” и агроном Георги Койчев.

Представители на общинските ръководства, кметове и завеждащи общинските служби ‘Земеделие и гори’ в областта проявиха голям интерес към засегнатите теми. Перспективите за реализация на биопродукция от Кърджалийския регион в страната и чужбина като алтернатива на тютюнопроизводството също предизвикаха интерес сред участниците.

Доц. Попов и биофермерите в НТЗ изразиха готовност да им помогнат, като чрез проекта предоставят консултативна и обучителна дейност по искане на определени общини и земеделски производители.

Пътеводител на Източните Родопи

Посетете Източните Родопи и използвайте този сайт, за да изберете къде да...

Прочети още

Екопътеки

Екопътека от Болярци до ПерпериконОбцина Кърджали, Източни РодопиПреди...

Прочети още