Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Официално бе открита нова къща за гости в Източните Родопи

С официална церемония на 26 април в с. Горно поле, Община Маджарово бе открита новата къща за гости на „Дивата ферма“ . Франк Зандеринк, ръководител на българско-холандския проект „Новото тракийско злато“ (НТЗ), който подкрепи къщата за гости, и инж. Милко Армутлиев, кмет на Маджарово прерязаха лентата

Собствениците на къщата Благовеста и Николай Василиеви бяха приветствани от заместник- посланичката на Посолството на Кралство Холандия в България Рини Бус и заместник-областният управител на Кърджали Асен Тюрдиев. На церемонията по откриването присъстваха роднини, гости, приятели на семейството, местни хора, съмишленици от мрежата на НТЗ и журналисти. До късно през нощта имаше музика, песни и танци.  Гостите опитаха специалитета на Бети- телешко в тиква, както и много местни ястия.

В новата къща Бети и Николай ще могат да настаняват гостите си в общо шест стаи. Двамата отглеждат по природосъобразен начин около 450 броя Родопско късорого говедо и Българско сиво говедо, а също овце и коне. Фермата има биосертификати за телешкото месо, меда и зеленчуците от градината си, както и за пасищата, на които пасат животните.

Освен вкусна биологична и местна храна семейство Василиеви предлагат и множество развлечения - конна езда, разходка с лодка, пикници в гората, търсене на мед от диви пчели, хващане на дива крава с ласо, наблюдение на лешояди, които понякога могат да бъдат наблюдавани от задния им двор , тур за минерали и шлихарство (добив на злато)...

Семейство Василиеви са много активни в трите компонента на проекта „Новото тракийско злато“: развиват екотуризъм, произвеждат биологични продукти и отглеждат по природосъобразен начин кравите си от местни породи.

„Дивата ферма“ е партньор в мрежата на „Новото тракийско злато“ в Източните Родопи.

Защитени зони по Натура 2000

Централно място в политиката на ЕС за опазване на природата и биологичното...

Прочети още

Маджарово

Маджарово е малък град, разположен в североизточната част на Източните...

Прочети още