Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

НТЗ на изложението „Културен туризъм“

За първи път „Новото тракийско злато“ участва в международното туристическо изложение „Културен туризъм“, което се състоя от 19 до 21 април във Велико Търново. В тазгодишното девето издание на изложението имаше рекорден брой участници – петдесет български общини и 21 държави от четири континента.

Проектът се представи на щанда на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма по специална тяхна покана. Посетителите на изложението проявиха специален интерес към възможностите за пътувания в Източните Родопи, които съчетават посещения на културни забележителности с докосване до дивата природа и уникалното биоразнообразие на района.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и неговият заместник Иво Маринов разговаряха с представители на проекта по време на обиколка на изложението.

С 6 - 8% очакваме да се увеличат туристите, почивали в страната през 2012 г., съобщи министър Добрев. Министърът прогнозира, че броят на руските туристи в страната тази година може да достигне ръст от 20%. А една от предпоставките за това е осигурената възможност притежателите на шенгенски визи да влизат в България без национални визи. В момента туризмът осигурява 15% от БВП, а туризмът е една от сферите от нашия икономически живот, която се развива дори в условията на криза, каза още министър Добрев.

Възстановяване на елен лопатар

„Новото тракийско злато“, Националното ловно рибарско сдружение – Съюз...

Прочети още

Туристически забележителности

Тази част на сайта описва богатствата на Източните Родопи. Като говорим за...

Прочети още