Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Нова къща за гости в Източните Родопи

Нова къща за гости в Източните Родопи ще бъде официално открита на 26 април 2012. Къщата е част от „Дивата ферма“ на семейство Благовеста и Николай Василиеви в с. Горно поле, Община Маджарово. Откриването на къщата става възможно с финансовата подкрепа на българско-холандския проект „Новото тракийско злато“.

От 2005 година Бети и Николай посрещат гости в къщата си, която наричат „Дивата ферма“. И макар да имат възможност да настаняват туристите само в една стая, „Дивата ферма“ става популярна. Около 300 туристи са отсядали при сем. Василиеви. През 1996 г. Бети и Николай продават апартамент в Пловдив, за да купят първата си крава, а днес отглеждат по природосъобразен начин около 450 говеда150 от местната порода Родопско късорого говедо и 300 Българско сиво говедо - стара защитена българска порода. Семейството гледа още овце и коне. Фермата има сертификати за телешкото месо, меда и зеленчуците от градината им, както и за пасищата, на които пасат животните. Близо 1500 душинай-вече ученици, но и индивидуални туристи, са посещавали фермата им.

Освен вкусна биологична и местна храна семейство Василиеви предлагат на гостите си и множество развлечения - конна езда, разходка с лодка, пикници в гората, търсене на мед от диви пчели, хващане на дива крава с ласо, наблюдение на лешояди, които понякога могат да бъдат видени в задния им двор сякаш са домашни любимци, тур за минерали и шлихарство (добив на злато)... “Туристите, които ни посещават, са привлечени най-вече от дивата природа, птиците и културните паметници в района”, разказва Бети.

В новата къща - част от „Дивата ферма“ Бети и Николай ще имат възможност да настаняват гостите си в общо шест стаи.

Виж тук програмата за откриването на новата къща за гости, част отДивата ферма

Защитени зони по Натура 2000

Централно място в политиката на ЕС за опазване на природата и биологичното...

Прочети още

Туристически забележителности

Тази част на сайта описва богатствата на Източните Родопи. Като говорим за...

Прочети още