Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

„Новото тракийско злато“ на Зелени дни 2012

Биологични и местни продукти от Източните Родопи ще бъдат представени на щанда на българско-холандския проектНовото тракийско златона Зелени дни 2012 - фестивал на отговорния туризъм, природата и здравословния живот от 20 до 22 април в София.

Посетителите ще могат да си купят вино, тахан, мед, орехи, бадеми от района, както и да получат информация за фермерите-производители. Все повече ферми в Източните Родопи се отварят за туристи и гости, които не само могат да видят как се произвежда храната, но и да си купят пресни продукти директно от производителите.

На щанда наНовото тракийско златоще се предлагат и издадените по проекта пътеводител и туристическа карта за Източните Родопи, както и информация за организирани и индивидуални посещения в района, туристически дипляни, брошури за предстоящите Дни на тарпана (27-29 април) в района на с. Сбор, Крумовградско и Фестивала на хляба в с. Рабово (28 юли).

Зелени дни се организират от Българската асоциация за алтернативен туризъм и спортно-туристическа агенция Одисея-ИН с подкрепата на Столична община и ОПТуристическо обслужване. Във фестивала, който по традиция се организира в градинката пред Народния театърИван Вазов, ще бъдат представени дестинации за зелен туризъм, природни паркове, общини и неправителствени организации в областта на биоразнообразието и устойчивото развитие, производители и вносители на биохрани.

Новото тракийско златосе представя за втори път наЗелени дни. Виж тук за първото ни участие

Винопроизводители, винарни и дегустации

Винарна Тракия в село Поповец Дядо Димовото домашно вино е на пазара от 2012г....

Прочети още

Родопско късорого говедо

Родопско късорого говедо е най-малобройната порода говеда в България. То е...

Прочети още