Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

НТЗ се представя за първи път на Международното туристическо изложение

“Новото тракийско злато“ (НТЗ) ще се представи на Деветото международно туристическо изложение "Културен туризъм”, което ще се състои  от 19 до 21 април във Велико Търново. Това е първото участие на проекта в изложението.

Изложението  е сред най-мащабниите и утвърдени български форуми в бранша, акцентиращ върху проблемите, развитието и перспективите на културния туризъм. Общини, неправителствени организации, културни институти и фирми от туристическия и свързаните с него сектори представят своя потенциал за развитие на туризма в България.

Над 30 български общини ще се включат в IХ-то издание на международното туристическо изложение тази година. За първи път ще в борсата ще участват Националният военно-исторически музей и Националният исторически музей, които ще представят възможностите за подкрепа от бизнеса на националното културно-историческо и природно богатство.

В изложението ще се включат участвалите и в някои от предните издания посолства на Полша, Аржентина, Индонезия, ЮАР, както и представените за първи път Унгария и Армения. Част от "Културен туризъм" ще станат и побратимените на Велико Търново градове Серес (Гърция), Байон (Франция), Сиан (Китай), Твер (Русия), Яш (Румъния), Таршин (Малта) и Ниш (Сърбия).

Виж тук програмата

Каракачанска овца

Каракачанската овца е най-близка до дивия предшественик на домашните овце –...

Прочети още

Резервати

Резерват Вълчи дол Резерватът Вълчи дол е единственият строг резерват в...

Прочети още