Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

България в Топ 10 на Нешънъл Джиографик травелър

National Geographic Traveler номинира културния маршрут "Чудесата на България: изкуство, вино и традиции" като една от 50 дестинациите за 2012, които човек трябва да посети през живота си. Признатото за най-популярно туристическо списание в света има над 7.5 млн. читатели.

Класацията "50 пътувания, които трябва да се направят в живота" и мотивите за нея са били представени на 12 април. В раздела за Европа страната ни е представена като "Земята на Дионисий и Орфей" заедно с маршрути в Босна и Херцеговина, Франция, Исландия, Италия, Полша, Потугалия, Румъния, Русия.

Туровете "Културни кръстопътища" вече са влизали в престижната класация три пъти – през 2009, 2010 и 2011 г. Тази година беше избран маршрутът "Чудесата на България".  Освен това сега е и първият път, когато National Geographic Traveler включва малка европейска страна в топ 50 за културен туризъм.

Впечатленията са натрупани от лични визити и пътешествия, разговори с личности от културата, концерти и други. Те показват в нова светлина вече известни културно-исторически обекти и съчетават елитарното с автентичното и местния характер на териториите.

"Чудесата на България" е най-обогатеното с гурме и винени дегустации пътуване, което помага на туристите да открият вкусове и аромати, дълбоко вкоренени в най-добрите европейски традиции, смята екипът.

В тура са включени също тъкането, ръчното правене на хляб, месенето на тесто от жени, които са съхранили традицията като вековен ритуал.

Резервати

Резерват Вълчи дол Резерватът Вълчи дол е единственият строг резерват в...

Прочети още

Ивайловград

“Най-хубавото място във всемира,най-хубавият кът на този святе точно между...

Прочети още