Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

И Източните Родопи се включиха в „Часът на Земята“

Кърджали и Хасково – центрове на двете области на Източните Родопи, се включиха в петото издание наЧасът на Земята на 31 март 2012 (събота) от 20.30 до 21.30 часа. Към инициативата се присъедини и Златоград.

Инициативата, организирана от природозащитната организация Световен фонд за дивата природа (WWF), се проведе за трета година у нас. Участваха 73 български града, съобщиха от WWF - България.

Тази година рекорден брой държави и градове, както и стотици милиони хора по цял свят отбелязаха „Часът на Земята”. Според първоначалните данни в най-голямата доброволна акция за опазване на околната среда се включват 150 държави и територии и поне 6494 града. През 2011 г. 4000 града от 125 страни се включиха в инициативата.

"Часът на Земята" 2012 бе под мотото "Аз правя, ти действаш". Целта му бе да покаже, че всеки от нас е в състояние да промени света, в който живее, с малки, но постоянни действия.

Екипът наНовото тракийско златосе надява повече селища от Източните Родопи да участват в следващото издание наЧасът на Земята.Защитена местност “Черната скала”

ЗМ Черната скала е с площ 893,70 ха.  Обявена със заповед РД-473 от 11.07.2001 г. на...

Прочети още

Ферми и винарни

Винарска изба „Ямантиев“ - Ивайловград Избата е изцяло частна...

Прочети още