Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Новото тракийско злато на ITB в Берлин

Проект “Новото тракийско злато” беше споменат като един от успешните примери за развитие на туристически продукт на основата на местните ресурси при представянето на България по време на световното туристическо изложение ITB в Берлин на 8 март 2012 г. Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов представи проекта НТЗ като един от най-добрите примери в България за добро сътрудничество с местните общности и разработването на нови икономически дейности за района.

Мотото на тазгодишното представяне на България на изложението беше „Непознатата България”.

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов обяви, че през 2011 г. България е била посетена от над 6 млн. туристи, от които около 700 000 са били немци. България обаче все още е позната на немския туристически пазар основно като дестинация за летен морски туризъм. Затова и в презентацията на Министерството тази година имаше нови акценти: еко и селски туризъм, културно-историческо наследство, минерални води, традиционна кухня, вино и кулинарен туризъм, голф туризъм, ски туризъм.

Стратегията на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) за реклама на алтернативните видове туризъм включва участия в специализирани изложения (като  Destination nature в Париж за първи път тази година), както и стимулиране на туроператорите да включват повече културни обиколки в летните почивки по морето. В края на 2012 започва нов проект, а с него и нова рекламна кампания специално за алтернативните форми за туризъм. По тях МИЕТ ще започне да работи и със специализирани туроператори.

Зам.-министърът анонсира още новият туристически портал на България (www.bulgariatravel.org). Представени бяха и дестинациите EDEN в България (EDEN е акроним на European Destinations of Excellence - Най-добри европейски дестинации), една от които е в Област Кърджали.

Координаторът по екотуризъм в проекта Михаела Кирчева имаше множество срещи с колеги и туроператори. На щандовете на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, както и на ЕСЕАТ (Европейския център за еко- и агрогуризъм) на изложението бяха представени брошури за района и за НТЗ.

Виж повече тук
 
 
 
 
 
 

Проект Слънчевата ферма

Проект "Слънчевата ферма - учене чрез преживяване" Център Ринкър към...

Прочети още

Кулинарен пътеводител за Източните Родопи

Знаете ли какво е гюзлеми? Опитвали ли сте заешка баница  или пълнена тиква...

Прочети още