Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Представяне на новата карта на Източните Родопи

 

Михаела Кирчева и Христо Христов, координаторите по туризъм и биоразнообразие в проекта „Новото тракийско злато”, представиха изработената по проекта туристическа карта на Източните Родопи пред участници и гости на традиционното международно изложение "Ваканция СПА и Експо" в София (17-19 февруари).

Присъстваха около 60 души, както и представители на медиите. Всички те получиха екземпляр от картата, материали за проекта и за Източните Родопи, както и „свеж дъх” от този красив район – пакетче източнородопска биологична мента.

При представянето на картата Михаела Кирчева изтъкна, че екотуризмът е един от акцентите в картата. Тя нарисува и мечтата-амбиция на екипа на проекта: екологична къща за гости в Източните Родопи, която предлага биологична и местна вкусна храна на туристите, които освен че могат да видят неповторими културни и природни забележителности, могат да се насладят на красива природа и богато биоразнообразие. На много места в Източните Родопи могат да бъдат видяни множество животни и птици от застрашени от изчезване видове, каза Христо Христов. Той представи работата на екипа на проекта по реинтродуцирането в района на редки животни. Благовеста Василева от „Дивата ферма” в с. Горно поле, Маджаровска община , разказа за възможностите за туризъм в район, който все още е непознат за широк кръг туристи.

Представители на екипа и на бенефициентите дадоха интервюта на в. „Дневник”, телевизия МСат и радио Дойче веле.

Накрая, присъствалите на презентацията, пожелаха успех на картата с чаша биовино от Стамболово.

Винопроизводители, винарни и дегустации

Винарна Тракия в село Поповец Дядо Димовото домашно вино е на пазара от 2012г....

Прочети още

Птиците в Източни Родопи

Източни Родопи са едно от най-богатите в орнитологично отношение места в...

Прочети още