Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Първи туристически пътеводител на Източните Родопи

Първият туристически пътеводител на Източните Родопи ще бъде представен за първи път на 16 февруари, в деня на откриването на 29-та международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ СПА&ЕКСПО в София.

Пресконференцията е в 12 ч., в зала Родопи на ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР в София (бул.Цариградско шосе147). Очаква се да участват министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и заместник-посланикът на Кралство Холандия Рини Бус, които първи ще получат по един брой от пътеводителя на български и английски език.

По време на изложението пътеводителят ще се предлага със специално намаление на щанда на проекта в зала 2 на Интер Експо Център.

Пътеводителят е финансиран от българско-холандския проект за  устойчиво развитие на Източните Родопи „Новото тракийско злато". Той представя културните, историческите и природните забележителности на Източните Родопи. Включена е и информация на маршрути за активна почивка, избрани места за настаняване и хранене, транспортни връзки, информационни центрове и др. Публикувани са също пътеписът и снимката – победители в първия конкурс „Източните Родопи: вкуси дивата природа“, организиран от проекта през 2011.

Пътеводителят e в две самостоятелни версии: на български и на английски език. Негов автор е Георги Палахутев, страстен пътешественик и фотограф.

Първият туристически пътеводител за Източните Родопи излиза точно година, след като „Новото тракийско злато“ издаде и туристическа карта за района: отново в две самостоятелни версии на български и на английски. Пътеводителят и картата са  ценен помощник за всеки любител на културните и природните богатства в този красив район на България. В плановете на проекта за 2013 година влиза и специализиран пътеводител за природолюбители, който ще бъде издаден от холандската фондация Кросбил гайдс (Crossbill guides) на английски език.

Проектът „Новото тракийско злато“ се представя за трети път на туристическата борса ВАКАНЦИЯ СПА&ЕКСПО в София.

На щанда на проекта в зала 2 на Интер Експо Център, посетителите могат да си купят още туристическата карта на Източните Родопи, специализирана литература и вино от региона, да получат полезна информация и рекламни материали, да се срещнат с местни хотелиери и фермери, да се запишат за изгодни туристически пътувания и да участват в томбола с награди.

Абонирайте се тук за тримесечния бюлетин по проекта

Каракачанска овца

Каракачанската овца е най-близка до дивия предшественик на домашните овце –...

Прочети още

Първата биотаханджийница в България

Първата биотаханджийница в България - Биотера – Ивайловград ООД, бе открита на...

Прочети още