Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Българския биопродукти на „Зелена седмица“ в Берлин

С ядки, вино, луканки, сушени плодове и билки България ще се опита да привличе любителите на здравословната храна от цяла Европа към родното производство. Биопродуктите ще представят България на изложението "Зелена седмица" в Берлин, което ще отвори врати за посетители от 20 до 29 януари.

Българският щанд на най-голямото световно изложение за храни ще бъде открит от министъра на земеделието Мирослав Найденов. Българското земеделско производство ще бъде представено пред аудитория от над 900 000 души от целия свят.

Акцентът на българското участие за първи път са биопроизводството и биопродуктите.

На българския щанд посетителите ще могат да се запознаят с продуктите на фирми за биозеленчуци, млечни продукти, билки и подправки. Ще бъдат представени производители на орехови и кайсиеви ядки. Био сушени плодове като например череши, арония, сливи и шипки, които не съдържат ГМО, подсладители, консерванти и аромати, ще бъдат представени на изложението.

Медът и пчелни продукти също ще бъдат представени на изложението.

В ресторанта на българския щанд посетителите ще могат да дегустират най-вкусните специалитети от националната ни кухня, както и някои от биопродуктите на фирмите участници.

Виж повече тук

Каракачанска овца

Каракачанската овца е най-близка до дивия предшественик на домашните овце –...

Прочети още

Туристически забележителности

Тази част на сайта описва богатствата на Източните Родопи. Като говорим за...

Прочети още