Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Пътуващи семинари на НТЗ

През ноември проектът „Новото тракийско злато” на два пъти организира пътуващ семинар в Източните Родопи с десет предприемачи в областта на земеделието и туризма. Основната цел беше да хората да си гостуват взаимно, за да се запознаят с услугите и продуктите, които предлагат съседите им. Освен с познати вече техни колеги, групата се срещна и с нови предприемачи в районите на Мезек, Маджарово и Ивайловград.

Посетени бяха винарната в Мезек, къмпинг Сакар хилс, Тракийската къща в Бориславци, всички къщи в с. Горно поле включително и Дивата ферма, моделната ферма в с. Тополово, къщата на Димо Карабоюков в Поповец, ресторант „Мъдрец“, тарпаните (дивите коне) в Сбор, село Пелевун, където има планове за развитие на екотуризъм и туристически атракции, хотелите Луксор и Армира в Ивайловград, вила Армира, таханджийницата в Ивайловград, Смокиновата къща в с. Свирачи, винарска изба Ямантиев, ресторант и винарска изба Лайт Касъл, частен ловен резерват и туристически комплекс в Гърция (близо до границата с Ивайловград).

По време на двете пътувания бяха установени много полезни контакти. Участниците обмениха идеи за съвместни продукти и по-добро сътрудничество - например, хотелите в Ивайловград ще рекламират селския туризъм в Пелевун, а хората в Рабово и Поточница ще дават повече информация за тарпаните в Сбор.

Посещението на  района с тарпаните допринесе за по-доброто разбиране на целите на проект „Новото тракийско злато” и идеите на програмата  Rewiding Europe (Възстановяване на дивата природа на Европа).

Традиционни ястия

Източнородопски: Какво да закусим:  Гюзлеми – в Дивата ферма  Катми –...

Прочети още

Винопроизводители, винарни и дегустации

Винарна Тракия в село Поповец Дядо Димовото домашно вино е на пазара от 2012г....

Прочети още