Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

България се присъедини към Европейската харта

България се присъедини към Европейската харта за коопериране 2011-2014 г. с подписването й от страна на извънредния и пълномощен посланик на България в Париж Марин Райков, изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов, както и от представители на неправителствени организации. Това съобщава Министерството на земеделието и храните.

Тържественото подписване се състоя по време на четвъртото издание на европейски кръгли маси 2011 в Париж, Франция. България за първи път се присъединява към хартата, която съществува близо 30 години и обединява 33 държави, които обменят опит в областта на хранително-вкусовия сектор. Хартата дава възможност за обучение на стажанти не само във Франция, но и в останалите страни. Стажът е в рамките на три седмици.

Европейските издания на кръглите маси се провеждат в интервал от три години. Тази година събитието събра близо 900 души от членуващите държави - професионалисти в сектора. Събитието се организира от професионалния център за обучение Сент Мишел Монт Меркюр в обл. Вандее, Франция.

Каракачанска овца

Каракачанската овца е най-близка до дивия предшественик на домашните овце –...

Прочети още

Възстановяване на елен лопатар

„Новото тракийско злато“, Националното ловно рибарско сдружение – Съюз...

Прочети още