Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

select * from menu_items where id=(select item_id from item_menu where page_id= limit 1)

В „Дивата ферма“ на Бети и Николай Василиеви

В новата си къща за гости „Дивата ферма“ Благовеста и Николай настаняват гостите си в общо шест стаи. Семейството съчетава различни предприемачески умения. В допълнение към хотелиерството и туризма „Дивата ферма“ е специализирана в биологичното земеделие. Двамата отглеждат по природосъобразен начин около 450 броя Родопско късорого говедо и Българско сиво говедо, а също овце и коне. Фермата има биосертификати за телешкото месо, меда и зеленчуците от градината си, както и за пасищата, на които пасат животните.

Освен вкусна биологична и местна храна семейство Василиеви предлагат и множество развлечения - конна езда, разходка с лодка, пикници в гората, търсене на мед от диви пчели, хващане на дива крава с ласо, наблюдение на лешояди, които понякога могат да бъдат наблюдавани от задния им двор , тур за минерали и шлихарство (добив на злато)...

Гостите на „Дивата ферма“ могат да опитат специалитета на Бети - телешко месо, задушено в тиква и много местни ястия. През 2012 г. семейството бе домакин на две кулинарни събития на НТЗ: Дните на кулинарията в Източните Родопи - 1 и 2, когато те обмениха опит с два майстор-готвачи от Холандия Ерик ван Велувен и Каролина Верхувен.

Семейство Василиеви са много активни в трите компонента на проекта „Новото тракийско злато“: развиват екотуризъм, произвеждат биологични продукти и отглеждат по природосъобразен начин кравите си от местни породи.

„Дивата ферма“ е партньор в мрежата на „Новото тракийско злато“ в Източните Родопи. Можете да се свържете с Бети и Николай на:

с. Горно поле, Община Маджарово, тел. +359 (0)886963512, beti_dimitrova@abv.bg

Екопътеки

Екопътека от Болярци до ПерпериконОбцина Кърджали, Източни РодопиПреди...

Прочети още

Възстановяване на елен лопатар

„Новото тракийско злато“, Националното ловно рибарско сдружение – Съюз...

Прочети още