Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

select * from menu_items where id=(select item_id from item_menu where page_id=5 limit 1)

Винопроизводители, винарни и дегустации

Винарна Тракия в село Поповец

Дядо Димовото домашно вино е на пазара от 2012г. Негов създател е бай Димо Карабоюков.

Заедно със сина си Димитър се грижат за 52 дка био лозя в землището на село Поповец. Отглеждат винени сортове за розе, бяло и червено вино, и няколко десертни сортове.

През 2014г обособяват и малка винарна в задния двор на къщата в село Поповец, където демонстрират производствения процес на Дядо Димовото вино. Дегустациите се провеждат именно там - на сянка под навеса и с разказите на бай Димо за българщината и рода му, който може да се проследи един век назад.

Семейството предлага и стаи за гости в автентичната си запазена къща - бакалница Тракия.

Вино може да поръчате директно на тел: 08877 810 22


Винопроизводител Кирил Йончев, село Тънково

Произвежда вино от сортовете Каберне и Мерло - с отлични вкусови качества, без стабилизатори. Прави вино и от местен сорт Тамянка, който е ненадминат с ароматния и свеж вкус, събрал в себе си слънчевите лъчи на родопското слънце.

Кирил започва като млад фермер с овощни и черупкови насаждения, но бързо се запалва по лозарството и винарството. Грижи се за 35 дка биолозя в землището района на Стамболово. Контролира изцяло процеса от зарязването на лозите и прибирането на реколтата до превръщането на гроздовите зърна в изкусителна червена течност.

Дегустации на виното на Кирил Йончев се провеждат в Слънчевата ферма.  

Вино поръчайте директно на тел: 0884 250 842

 

Винарна „Мезек“ в село Мезек

Ако сте решили да посетите крепостта в село Мезек, не може да не се отбиете в семейната винарна на Сашо Карапеев, известна още като Къщата на виното.

Сашо започва да произвежда вино като хоби, което се превръща в страст. И тя личи във всяка бутилка искряща червена течност. Сортовете за вината, които прави, са Мерло, Каберне Совиньон, Мавруд и Сира.

Избата е малка, използва се стара традиционна технология и работи предимно с посетители - гости на Мезек и собствена мрежа от клиенти. В дегустационната зала ще чуете увлекателната история на избата и ще проследите пътя на виното в чашите ви.

 

Винарска изба „Ямантиев“ - Ивайловград

Избата в Ивайловград е отдавна позната на българския и световния пазар за вино и е символ на качество и традиции. Собствениците, семейство Ямантиеви, изкупуват гроздето от частни земеделски стопани и дребни производители, обединени в местно лозаро – винарско дружество. Ивайловградското грозде расте в топъл южен край, чийто климат е повлиян от Бяло море и влияе благотворно на аромата, сочността и танините в гроздето. Сортовете са Каберне Совиньон, Мерло, Памид, Сира и новите Вионие и Пино ноар. Виното отлежава в млади дъбови бурета. По заявка се организират дегустации.


Списък с ферми, отворени за посещения от туристи
 

Екопътеки

Екопътека от Болярци до ПерпериконОбцина Кърджали, Източни РодопиПреди...

Прочети още

Туристически забележителности

Тази част на сайта описва богатствата на Източните Родопи. Като говорим за...

Прочети още