Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Броят на нощувките расте с 19% за година

Общият брой на нощувките във всички средства за подслон и места за настаняване през третото тримесечие нараства с 18.9% до 1 769 500 в сравнение със същия период на миналата година, показват данните на Националния статистически институт.

В периода юли-септември са се увеличили както нощувките на българи – с 13.8 на сто спрямо година по-рано, така и на чужденци – с 20.8 на сто, показват данните на статистиката.

Най-значителният ръст на нощувките при чужденците е от граждани на нетрадиционни за летния ни туризъм пазари като Китай – със 111.7 на сто, Литва - с 84.1 на сто, Латвия - с 82 на сто, но и от Украйна - със 74.2 на сто. При гостите от Румъния и Македония ръстът е около 40 на сто.

Ръстът има и на приходите от нощувки през периода - с 15.2 на сто повече в сравнение с третото тримесечие на 2010 г. При нощувките от чуждестранни туристи те се увеличават по-малко – с 14 на сто, докато при българите – те са с 20 процента повече.

Общата заетост на леглата през третото тримесечие е била 49.5 на сто, което е с 9.6 процентни пункта над регистрираната за същия период на 2010 г.

Възстановяване на елен лопатар

„Новото тракийско злато“, Националното ловно рибарско сдружение – Съюз...

Прочети още

Възстановяване на тарпан

Таксономия През 1784 г. Питър Бодърт дава на тарпана латинското име Equus ferus,...

Прочети още