Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Въведение в професията на планиснкия водач

Дванадетет бяха участниците в специализирано обучение „Въведение в професията на планинския водач",

обучение

организирано по проект „Новото тракийско злато" в четири поредни седмици от 28 октомври до 19 ноември 2010. Програмата засегна основни теми, разделени в 4 модула - Туризъм, Планинарство, Долекарска помощ и Социална психология.

Пълният курс на обучение за планински водачи трае 9 месеца и се провежда в София от асоциация „Планини и хора". Нашето обучение имаше за цел да даде основни насоки при воденето на туристически групи в планината. Тъй като проекта има за цел да развие алтернативни форми на туризъм в Източните Родопи, по време на обучението бяха взети под внимание специфичните характеристики на нашата планина и акцентът беше поставен върху развитието на екотуризма.

Участници бяха ученици от екоклуб Родопи, екскурзоводи с профил „Археологически

екотуризъм

туризъм", археолози и водачи „Орнитоложки туризъм" от Кърджали и Маджарово. Програмата и лекторите бяха подбрани със съдействието на Българска асоциация за алтернативен туризъм. Всички участници ще получат удостоверения за завършен подготвителен курс. Mясто на провеждане - семеен хотел Трифон Зарезан на язовир Кърджали. Проект Новото тракийско злато се финансира от националната пощенска лотария на Холандия.

Възстановяване на тарпан

Таксономия През 1784 г. Питър Бодърт дава на тарпана латинското име Equus ferus,...

Прочети още

Маджарово

Маджарово е малък град, разположен в североизточната част на Източните...

Прочети още