Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Земеделски производители, партньори на проекта ‘Новото тракийско злато’ участваха в изложение ‘Биомания’ 2011

В рамките на изложение ‘Биомания’ 2011 на 13 октомври се състоя Ден на Агроекологията. На събитието, подкрепено от Министерство на земеделието и храните и организирано от Фондация ‘Биоселена’-Карлово, бяха изложени храни и продукти от био- и в преход производители, както и от зони с висока природна стойност и зони по Натура 2000.

На територията на Аграрния Университет-Пловдив, домакин на проявата, стотици гости и посетители имаха възможност да опитат и от продуктите на 13 производители и преработватели от района на Източни Родопи – ядки от Опитна станция по земеделие-Кърджали, мед от с. Горно поле и с. Тополово, сусам и тахан от Ивайловград, десертно грозде, вино и плодове от района на Стамболово и Ивайловград, уникалния лимец от с.Рабово и др. Всички тези продукти са произведени от партньори на проекта ‘Новото тракийско злато“ (НТЗ). Бе представен и постерът за моделната биоферма по проекта в с.Тополово.

Към НТЗ производителите бе проявен значителен интерес от страна на ръководството на Аграрния университет и главния секретар на Министерство на образованието и науката. Всички изложители получиха почетни грамоти.

В словото си при откриването доц. Владислав Попов, координатор биоземеделие в проекта „Новото тракийско злато“, подчерта значението на биоземеделието за развитието на селските райони и производството на биохрани за здравето на хората. Събитието бе отразено от медиите - телевизиите БНТ и НБТ, както и сутрешната емисия на радио ‘Пловдив’ излъчиха репортажи.

Маджарово

Маджарово е малък град, разположен в североизточната част на Източните...

Прочети още

Винопроизводители, винарни и дегустации

Винарна Тракия в село Поповец Дядо Димовото домашно вино е на пазара от 2012г....

Прочети още