Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Младежи започнаха да маркират екопътека в Източните Родопи

Млади кърджалийски екоактивисти започнаха да маркират в Източните Родопи нова екопътека от Маджарово до с. Черничино. Помагаха им двамата посланици на благотворителността на Холандската пощенска лотария Рикус и Саймън, които са в района, за да се запознаят с постиженията по проекта „Новото тракийско злато“, подпомаган от Лотарията.

 

Дължината на пътеката ще е приблизително пет километра и ще е маркирана в бяло и жълто, тъй като ще граничи със защитена местност „Момина скала“. Пътеката ще е подходяща както за пешеходен туризъм, така и за планинско колоездене.

 

Досега по проекта „Новото тракийско злато“са поставени информационни табла на екопътеката от с. Болярци към Перперикон, при Центъра на лешоядите в Маджарово и в с. Горно поле.

 

Планира се поставянето до края на годината на информационни табла пред музеите в Кърджали и Ивайловград, в село Главатарци на язовир Кърджали, в центъра на село Пелевун, пред бистро “Студена” в село Студен кладенец и в Ловното стопанство “Студен кладенец“.


Към края на годината
се предвижда да бъде издадена малка карта с всички маркирани екопътеки, с местата с информационните табла и описание на териториите и забележителностите в тях, през които преминават пътеките. Догодина маркираните екопътеки ще бъдат свързани в общ маршрут, преминаващ през целите Източни Родопи.

Защитени местности

Защитена местност “Патронка”    Патронка се намира на южния...

Прочети още

Кърджали

  Звезди искрят над древната Ахрида, родопски неугасващи звезди, а Арда...

Прочети още