Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Орнитоложкият туризъм в България привлича най-много британци

Всяка година в България идват около 1500 чужденци, за да снимат или просто да видят на живо някоя рядка пеперуда, птица, прилеп, гущер или цвете, каквито в родната им страна няма, съобщава в. „Земя”.

Орнитоложкият туризъм в страната ни привлича най-много британци, белгийци, холандци, французи, италианци, американци, канадци, германци, шведи и финландци. Британците пристигат тук по линия на Кралското дружество за защита на птиците, което насърчава пътувания за чужбина за наблюдение на птици, а България е в списъка на интересните места . Тук туристите могат да видят видове, каквито в техните страни няма, като двата вида пеликани – розов и къдроглав, царския орел, лешоядите, вечерната ветрушка (вид сокол), скалолазката.

От миналата година се организират и турове за наблюдения на влечуги и земноводни – около Мелник, Кресна и Кожух планина, както и по Черноморското крайбрежие в Странджа. Цифровата фотография е оръжетие за „ловуване” на тези туристи, снимките са техните сувенири.

Според екипа на проекта „Новото тракийско злато“ Източните Родопи стават все по-популярна дестинация за природолюбители, които наблюдават и снимат птици, както и на любители на земноводни и влечуги. Районът е  прочут с възможностите, които предлага за наблюдение на лешояди. Бинокли, телескопи и цифрови камери стават част от пейзажа тук.

Кулинарен пътеводител за Източните Родопи

Знаете ли какво е гюзлеми? Опитвали ли сте заешка баница  или пълнена тиква...

Прочети още

Възстановяване на елен лопатар

„Новото тракийско злато“, Националното ловно рибарско сдружение – Съюз...

Прочети още