Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Новото тракийско злато на конференция в Канада

Координаторът ни по туризъм Михаела Кирчева беше единственият Конференция Канададелегат от България и Европа на международна конференция в Британска Колумбия, Канада, организирана от Асоциацията за автентичен туризъм на Британска Колумбия /АТВС/. Михаела представи добрите практики от Източните Родопи, свързани с развитие на туризма в сътрудничество с местната общност и опазване на природата, културното наследство и традициите. Акценти в презентацията бяха стратегическото положение на България между два континента, успешното регионално сътрудничество в мрежата на Новото тракийско злато в Източни Родопи, както и инициативата По-дива Европа на едноименната фондация от Холандия.

"За 300-те професионалисти в туризма от девет страни от четири континента беше изключително интересно да разберат за успешното партньорство между холандски и български експерти и местната общност, което доведе през последните пет години до полагане основите на алтернативна зелена икономика в Родопите", коментира Михаела Кирчева след завръщането си от Канада.

Силно впечатление на делегатите направи и видеоклипа на инициативата „Rewiding Europe", за която Източните Родопи са номинирани като "Тракийските планини" през 2013 г.Делегати Канада

Участието на представител на „Новото тракийско злато" в конференцията в Канада става възможно след препоръката пред Световната асоциация за приключенски туризъм от Председателя на Българска асоциация за алтернативен туризъм /БААТ/, чийто член е и Михаела в качеството й на управител на туристическа фирма. Намирането на успешни примери за регионално сътрудничество от цял свят, довели до развитието на устойчив туризъм, запазване на традициите и отговорно отношение към природата са най – важните цели, които преследва Световната асоциация за приключенски туризъм. На конференцията в Канада през 2014г България е единствен такъв пример от Европа. Останалите примери за успешно регионално сътрудничество са от региони в Южна Африка, Намибия, Западна Австралия, Канада и САЩ.

Какво е Новото тракийско злато

"Новото тракийско злато” (НТЗ) в периода 2009-2014г е българо-холандски проект...

Прочети още

Екопътеки

Екопътека от Болярци до ПерпериконОбцина Кърджали, Източни РодопиПреди...

Прочети още