Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Калояновите къщи в Пелевун - с отворени врати за вас

Откриване на Калояновите къщи

На 10 юни 2015 г открихме Калояновите къщи в село Пелевун - част от мрежата на Новото тракийско злато. На събитието присъстваха кметът на община Ивайловград г-жа Диана Овчарова, кметът на село Пелевун г-жа Таня Четелязова, отец Александър от Крумовград, както и местни фермери, колеги и приятели на семейство Хускови и Новото тракийско злато. Отец Александър отслужи молитва за здраве и благоденствие на семейството и новото им занимание. Г-жа Овчарова пожела ентусиазмът им за развитие на нови и полезни инициативи да не стихва и дори да заразява останалите млади хора в общината, за да се превърне тя във все по-привлекателна дестинация за туристите.

Пелевун е малко село с около 100 жители, които живеят и се трудят в район с приказна природа. Селото отстои на 8 км от главния път Кърджали - Ивайловград и на още толкова от южната ни граница с Гърция. Тук основният поминък е земеделието - производство на сусам, тютюн, бадеми, отглеждане на крави и овце за месо и мляко и коне за природосъобразна паша и атракция. В мрежата на Новото тракийско злато считаме, че колкото повече туристи посещават Източните Родопи, толкова повече местното население ще припознае селския и екотуризма като алтернатива на някои замиращи производства и ще открие нов път на развитие както за себе си, така и за децата си.

Ние пожелаваме на Миро и Блага и цялото им мило семейство любов - с любов да посрещат гости, с любов да приготвят вкусни гозби, с любов да се грижат за животните и да опазват прекрасната природа на Ивайловградския край. На добър път!  

Инфо за Калояновите къщи ТУК                                      Уебсайт на Калояновите къщи

Откриване на Калояновите къщиОткриване на Калояновите къщиОткриване на Калояновите къщи

Първата биотаханджийница в България

Първата биотаханджийница в България - Биотера – Ивайловград ООД, бе открита на...

Прочети още

Веломаршрут Рудопия

Разработен и маркиран на сдружение "Байкария". 440 км дължина, смесено каране...

Прочети още