Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

„Новото тракийско злато“ на БиоАгра 2014

Биопроизводители и биопреработватели, членове на мрежта на «Новото тракийско злато“ (НТЗ) в Източните Родопи ще вземат участие в третото издание на БиоАгра - специализирана изложба за биологично растениевъдство и животновъдство, която ще се състои в рамките на започващата днес в Пловдив Международна селскостопанска изложба АГРА (4-8 март 2014 г.). НТЗ участва за пети път на АГРА.

За трети пореден път биопроизводителите от „Новото тракийско злато“ ще представят своята продукция на БиоАгра. Сертифицирани и в преход производители на биозърно и биобрашно, биомед, вино от биогрозде, тахан от биосусам и други продукти, както и информационни, промоционални и обучителни материали за резултатите от развитието на компонента биоземеделие на „Новото тракийско злато“ ще бъдат представени на щанда на проекта.

Щандът ще бъде разположен в Зала 3 на Международния Пловдивския панаир. Предвиждат се и обмяна на опит с биопроизводителите от Източните Родопи и консултации за посетителите на изложението. Ще могат да бъдат дегустирани биовино от Йонко Тодоров и Димчо Димитров от района на Стамболово, биолимец, брашно и хляб от биофермата на Петко Ангелов от с.Рабово, мед и домашно приготвени консерви от „Дивата ферма“ на Бети и Николай Василиеви в с. Горно поле и продукти от демонстрационната по проекта биоферма в с.Тополово, сусам и тахан от биотахаджийница 'Биотера' - Ивайловград, както и други продукти от Източните Родопи.

Представители на НТЗ ще участват и в работните семинари, организирани от Холандското посолство за обединенията на производители и от Висшето училище за агробизнес и развитие на регионите за икономическите аспекти на биоземеделието.

На БиоАгра 2014 биопроизводителите от мрежата на „Новото тракийско злато“ от Източните Родопи ще имат възможност да създадат нови перспективни контакти за подобряване на маркетинга на биопродукти от мрежата.

През 2009 г. проектът „Новото тракийско злато“ започна със 7 сертифицирани и в преход биопроизводители. Днес около 40 биопроизводители и биопреработватели са сертифицирани или са в процес на конверсия към биопроизводство, като всички са контролирани от сертифициращи организации.

Ивайловград

“Най-хубавото място във всемира,най-хубавият кът на този святе точно между...

Прочети още

Защитена местност “Черната скала”

ЗМ Черната скала е с площ 893,70 ха.  Обявена със заповед РД-473 от 11.07.2001 г. на...

Прочети още