Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Годишна среща на фокус-групите на НТЗ

Петата годишна среща среща на фокус-групите на „Новото тракийско злато“ се състоя на 19 ноември в Кърджали. Постиженията през отиващата си година и нови възможности за развитие бяха в центъра на дискусиите.

Срещата бе открита от ръководителя на проекта Франк Зандеринк и от председателя на фондация Авалон Мартийн Ланкестер. Заместник-областният управител на Кърджали Муса Юсуф Сеидахмед приветства участниците в срещата. Сред гостите бяха представитиле на общини Кърджали, Ивайловград и Момчилград.

Координаторите на „Новото тракийско злато“ Христо Христов (дива природа и биоразнообразие), Михаела Кирчева (екотуризъм) и доц. Владислав Попов (биоземеделие), както и Ива Тончева (ПР и комуникации) представиха резултатите по проекта през 2013 година.

Волен Аркумбарев от БДЗП представи работата по проект „Популяризиране на Природозащитния център „Източни Родопи“ и повишаване на информираността относно природното наследство на Източни Родопи“, подкрепен от „Новото тракийско злато“.

Срещата продължи с отделни дискусии по специфични въпроси за трите компонента на проекта (туризъм, биоземеделие и дива природа). В центъра на обсъждането бяха бъдещето на НТЗ, след като финансирането от Националната пощенска лотария приключи през 2014.Виж тук снимки от срещата

Възстановяване на елен лопатар

„Новото тракийско злато“, Националното ловно рибарско сдружение – Съюз...

Прочети още

Защитена местност “Черната скала”

ЗМ Черната скала е с площ 893,70 ха.  Обявена със заповед РД-473 от 11.07.2001 г. на...

Прочети още