Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Лекция за НТЗ в Холандия

Ръководителят на "Новото тракийско злато" Франк Зандеринк изнесе лекция за проекта на 12 ноември в Екоцентъра във Веерт, Холандия. Повече от 50 души присъстваха на лекцията, някои от тях вече са посещавали България. Всички присъстващи бяха приятно впечатлени от богатата култура и природа на Източните Родопи. Районът е един от най-богатите на биоразнообразие в Европа, но е малко познат в Холандия. Много от присъствалите на лекцията се купиха пътеводители, карти и други материали, издадени по проекта. Франк Зандеринк е убеден, че хора, които са присъствали на лекцията, ще посетят догодина Източните Родопи.

Новото тракийско злато” (НТЗ) е българско-холандски проект за по-зеленото бъдеще на Източните Родопи. Основната му цел е развитието на устойчиви инициативи, които насърчават и съчетават  биоземеделието, възстановяването на околната среда и екотуризма.

Петгодишният проект започна през 2009 година и е финансиран от Националната пощенска лотария на Холандия, най-голямата благотворителна лотария в страната. Холандски и български експерти по екотуризъм, устойчиво развитие,  биоразнообразие/дива природа, биологично земеделие, ПР и комуникации участват в проекта. Екипът е подкрепен от две холандските експертни организации – АРК с опит във възстановяването на природата и Авалон, специализирана в биологично земеделие. Проектът „Новото тракийско злато“ прилага уникален подход, съчетавайки три компонента: биоземеделие, екотуризъм и дива природа.

Прочети повече за проекта ТУК

Виж тук снимки от събитието в Холандия

Първата биотаханджийница в България

Първата биотаханджийница в България - Биотера – Ивайловград ООД, бе открита на...

Прочети още

Веломаршрут Рудопия

Разработен и маркиран на сдружение "Байкария". 440 км дължина, смесено каране...

Прочети още