Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

“Дивият свят на Източните Родопи“ гостува на Варна и Сливен

От 24 октомври до 25 ноември 2013 изложбата “Дивият свят на Източните Родопи“  ще гостува на Варна и Сливен.

Официалното откриване във Варна бе рамките на Деня на Холандия във Варна и в присъствието на посланика на Кралство Нидерландия Том ван Оорсхот, кмета на града Иван Портних и кмета на холандския град Дордрехт Арно Брок. Ива Тончева от екипа на НТЗ представи изложбата. Жителите и гостите града могат да видят 13 снимки от изложбата на „Новото тракийско злато“ заедно с изложба, представяща съвременна Холандия в централното фоайе на общината (бул. “Осми приморски полк” № 43). Акцент е снимка на дивите коне тарпани, живели някога в Европа и заселени отново в района на Източните Родопи през 2011 година от българско-холандския проект „Новото тракийско злато“, който работи вече пета година за устойчивото развитие на този красив български край.

Други 13 снимки от “Дивият свят на Източните Родопи“ ще бъдат изложени в Дома на водата (Общинския екологичен център) в Сливен. Официалното откриване бе също днес на 24 октомври.

“Дивият свят на Източните Родопи“ представя на спиращи дъха пейзажи, прекрасни бозайници, редки птици и влечуги, красиви цветя и загадъчни насекоми от този красив и малко познат български край. Биоразнообразието на Източните Родопи е едно от най-богатите и запазените в Европа: включва 1962 растителни и 4329 животински вида.

Досега “Дивият свят на Източните Родопи“ беше представена с голям успех в София, Бургас, Кърджали, Благоевград, в Посетителския и информационен център на Националния парк „Рила“ и в Дирекцията на Природен парк „Беласица“.

Изложбата е организирана от фондация „Новото тракийско злато – България“ в сътрудничество с холандската фондация Кросбил Гайдс и Българска Фондация Биоразнообразие, както и с медийното партньорство на Vesti.bg.

Винопроизводители, винарни и дегустации

Винарна Тракия в село Поповец Дядо Димовото домашно вино е на пазара от 2012г....

Прочети още

Птиците в Източни Родопи

Източни Родопи са едно от най-богатите в орнитологично отношение места в...

Прочети още