Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

НТЗ на Деня на асоциациите в Монпелие

„Новото тракийско злато“ бе представенo на традиционния Ден на асоциациите, който се организира всяка година в първата неделя на месец септември в град Монпелие, Южна Франция. Брошурата, с която проектът се рекламира, е издадена през 2012 година и представя туристическите атракции и активности в Източните Родопи.

Събитието бе организирано от кметството и общината на Монпелие и тази година събра 130 000 посетители. Участвали са 1200 действащи асоциации.

България бе представена от Българската асоциация в Монпелие ‘’Les amis de la Bulgarie’’ (Приятелите на България). Специален акцент в представянето бяха възможностите за туризъм и по-конкретно за алтернативен туризъм, които страната ни предлага. Макар и скромен, българският щанд привлече вниманието на французите. Раздадени бяха множество туристически брошури, включително тази на НТЗ, съобщи за сайта ни българската студентка във Франция Люба Станкова. Щандът е бил посетен и от кмета на града, г-жа Елен Мандру, която е опитала българска баница, приготвена от нашите сънародници.

Проектът ни изказва специална благодарност към Люба Станкова, която преведе туристическата брошура на френски език и положи усилия за популяризиране на Източните Родопи и туристическата мрежа на Новото тракийско злато.

Перперикон – Археологически комплекс

Местоположение: Комплексът се намира на 20 км североизточно от гр.Кърджали,...

Прочети още

Природни феномени

Вкаменената гора   Местоположение: Намира се в землището на село Равен...

Прочети още