Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Първо лопатарче за 2013 в „Студен кладенец“

В края на май в Еленовото стопанство край язовир „Студен кладенец“ се роди първото лопатарче за тази година, съобщава за местния вестник Нов живот директорът на стопанството Георги Шереметев. Очаква се до седмица процесът на раждане да е масов и близо 500 нови лопатарчета да се появят на бял свят.

С пускането на експлоатация на новия Ловен дом през октомври миналата година са нарастнали и посещенията в стопанството, коментира Шереметев. В Еленовото стопанство идват и много екотуристи от цялата страна.

Еленовото стопанство се намира на десния бряг на язовир „Студен кладенец“. Създаден е през 1973 година. Разположен е върху площ от 7 000 ха на териториите на общините Кърджали, Крумовград и Момчилград.

ВСтуден кладенецсе намира едно от най-големите стада еленилопатари в Европа, срещат се белоглави, черни и египетски лешояди, скален и морски орел, черни щъркели, видри, корморани, както и пеликани през зимата и др. ПроектътНовото тракийско златоработи за възстановяването на благородния елен в Източните Родопи и по-специално вСтуден кладенец.

 

Виж тук за новия Ловен дом

Традиционни ястия

Източнородопски: Какво да закусим:  Гюзлеми – в Дивата ферма  Катми –...

Прочети още

Каракачанска овца

Каракачанската овца е най-близка до дивия предшественик на домашните овце –...

Прочети още