Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Продължават изследванията по агро-биоразнообразие в Източните Родопи

Група експерти направи второ посещение в района на Източните Родопи между 20-23 май с цел продължаване на изследванията на местното агро-биоразнообразие.

Специалисти от Австрийския съвет по агроинженерство и развитие на селските райони – най-старата и водеща австрийска организация, занимаваща се с агроекология и зашита на природата, и Соня Кароглан от Екологика, хърватска организация с дългогодишен опит в проекти за взаимодействието между земеделието и опазването на природата, водени от д-р Дарко Знаор, зам.ръководител на проекта «Новото тракийско злато“ (НТЗ) посетиха първо с.Горно поле. Там, заедно с двама експерти от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и петима биологични производители, те предадоха конкретна информация относно методите за мониторинг на агро-биоразнообразието в био-фермите, както и демонстрираха тези методи в естествените ливади и пасища на 'Дивата ферма'.

Посещението продължи с подобно обучение в с. Звиница в овощната градина на агр. Георги Койчев, както и в с.Кондово в зърнено-житните насаждения на местните биопроизводители.

Бяха набелязани конкретни действия на биопроизводителите и консултантите от НТЗ и БДЗП до края на проекта.

Фауната на Източни Родопи

Разнообразните естествени местообитания в Източните Родопи са дом за много...

Прочети още

Проект Слънчевата ферма

Проект "Слънчевата ферма - учене чрез преживяване" Център Ринкър към...

Прочети още