Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Лекция за развитието на устойчив туризъм в Източните Родопи

 

Координаторът на НТЗ по екотуризъм Михаела Кирчева изнесе на 9 май лекция пред ученици от СОУ "Отец Паисий” в Кърджали на тема "Приключения сред природата и развитие на устойчив туризъм в Източните Родопи".

Тя представи концепцията на проекта “Новото тракийско злато“ и най-значимите резултати в компонента екотуризъм: издаването на пътеводители, представянето на района на туристически изложения, организирането на журналистически турове, разработването на туристически атракции и нови туристически продукти, маркирането на Трансродопски веломаршрут, който свързва Източните и Западните Родопи, и много други.

“Говорихме за необходимостта самите ние като местни жители да оценяме това, което притежаваме и да пазим природата, защото само чистата природа привлича екотуристи”, обясни Михаела Кирчева. Тя представи възможностите учениците да имат практики и стажове в „Новото тракийско злато“, да се включват в теренни акции - за маркиране на пътеки, за почистване на екопътеките и язовирите, за опазване на биоразнообразието.

 

 

Lecture

Lecture in school

Защитена местност “Черната скала”

ЗМ Черната скала е с площ 893,70 ха.  Обявена със заповед РД-473 от 11.07.2001 г. на...

Прочети още

Българско сиво говедо

Българско сиво говедо е стара местна притивна порода. Според краниологични...

Прочети още