Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Лекция за развитието на устойчив туризъм в Източните Родопи

 

Координаторът на НТЗ по екотуризъм Михаела Кирчева изнесе на 9 май лекция пред ученици от СОУ "Отец Паисий” в Кърджали на тема "Приключения сред природата и развитие на устойчив туризъм в Източните Родопи".

Тя представи концепцията на проекта “Новото тракийско злато“ и най-значимите резултати в компонента екотуризъм: издаването на пътеводители, представянето на района на туристически изложения, организирането на журналистически турове, разработването на туристически атракции и нови туристически продукти, маркирането на Трансродопски веломаршрут, който свързва Източните и Западните Родопи, и много други.

“Говорихме за необходимостта самите ние като местни жители да оценяме това, което притежаваме и да пазим природата, защото само чистата природа привлича екотуристи”, обясни Михаела Кирчева. Тя представи възможностите учениците да имат практики и стажове в „Новото тракийско злато“, да се включват в теренни акции - за маркиране на пътеки, за почистване на екопътеките и язовирите, за опазване на биоразнообразието.

 

 

Lecture

Lecture in school

Защитени местности

Защитена местност “Патронка”    Патронка се намира на южния...

Прочети още

Възстановяване на тарпан

Таксономия През 1784 г. Питър Бодърт дава на тарпана латинското име Equus ferus,...

Прочети още