Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Денят на Земята в Природозащитен център „Източни Родопи“

Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и над 40 ученици и преподаватели от СОУ „Димитър Маджаров“ гр. Маджарово честваха Денят на Земята (22.04) в Природозащитен център „Източни Родопи“. 

Празненството започна с прожекция на кратък филм за лешоядите в България, след което учениците имаха възможност да нарисуват любимата си птица в конкурса „Летящите символи на Източни Родопи“. Програмата продължи с интересна викторина, в която всички демонстрираха завидни познания за биоразнообразието в района и получиха много награди. Следваха интерактивни игри, свързани с екологията на редките видове в България, а за финал със зрителни тръби и бинокли наблюдавахме новоизлюпените малки на белоглавите лешояди.

Всички си тръгнаха усмихнати и щастливи със стикери, плакати и диплянки и още по-силна любов към заобикалящата ни природа.

Събитието беше организирано от екипа на проект „Популяризиране на Природозащитен център „Източни Родопи“ и повишаване на информираността относно природното наследство на Източни Родопи“ към Българско дружество за защита на птиците и с подкрепата на  проект „Новото тракийско злато“ .

 

Вижте тук снимки

Птиците в Източни Родопи

Източни Родопи са едно от най-богатите в орнитологично отношение места в...

Прочети още

Българско сиво говедо

Българско сиво говедо е стара местна притивна порода. Според краниологични...

Прочети още