Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Двама победители в радиовикторината за НТЗ

Койчо Коев от София и Владимир Попов от Кърджали са победителите във викторината за НТЗ в предаването за радиопътешествия „А сега накъде?“ по Българското национално радио (програма „Христо Ботев“), излъчено наживо в петък, 19 април.

Основният въпрос беше Знаете ли какво е новото тракийско злато?

Говорихме за Трансродопския маршрут, за тарпаните в Крумовградско, за чапловата колония в Кърджали, за вкусните източно-родопски специалитети, за мрежата на НТЗ от биопроизводители и собственици на къщи за гости, за предстоящото ни участие в Зелени дни 2013, за изложбата ни „Дивият свят на Източните Родопи“, която съвсем скоро ще открием в София, за пътеводителя Кросбил...

Наградата за победителите са карта за Трансродопския веломаршрут и Кулинарен пътеводител за Източните Родопи, издадени от „Новото тракийско злато“.

Дано сме вдъхновили слушателите на „А сега накъде?“ да отидат в Източните Родопи и да видят с очите си новото тракийско злато – прекрасната природа на този район и неговото уникално биоразнообразие. Казахме, че ще се върнат с прекрасни и незабравими впечатления. А ако ни изпратят снимки и пътеписи за конкурса на НТЗ „Източните Родопи – вкуси дивата природа“, може да спечелят и друга награда – отново да видят района.

Резервати

Резерват Вълчи дол Резерватът Вълчи дол е единственият строг резерват в...

Прочети още

Възстановяване на тарпан

Таксономия През 1784 г. Питър Бодърт дава на тарпана латинското име Equus ferus,...

Прочети още