Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Къща за гости от мрежата на НТЗ получи категория

Къщата за гости „Бакалница Тракия“ в с. Поповец, Община Стамболово получи през декември официално удостоверение за категория „една звезда“. Собственикът й Димо Карабоюков е от мрежата на „Новото тракийско злато“. Oсвен че посреща туристи, той е биопроизводител на грозде и вино.

В къщата на бай Димо могат да отседнат шестима посетители. След категоризацията той посрещна и първите си гости, които отпразнуваха настъпването на новата 2013 година. Туристите, отседнали в „Бакалница Тракия“, могат да посетят интересни места в района под формата на еднодневни екскурзии: Перперикон, Вълчи дол, Римският път, защитената местност „Момина скала“, Глухите камъни, Центъра на лешоядите, Кромлех, Кован кая, Дяволския каньон и други.

Димо Карабоюков отглежда 52 декара лозе с винени и десертни сортове. През декември 2012 на Карабоюков е издаден сертификат за биогрозде. В къщата си бай Димо поддържа малка винарна и произвежда розе, бяло и червено вино. От 2011 Карабоюков има и биосертификат за люцерната, която отглежда на около 40 дка.

Димо Карабоюков е от активните членове на мрежата на „Новото тракийско злато“, които през миналата година отвориха своите стопанства за посещения на гости и туристи. Вижте повече информация тук

 

Трансродопи - маршрут за пешеходен и велотуризъм

Маршрутът тръгва от Триград през Кърджали стига до Ивайловград. Връща се обратно...

Прочети още

Резервати

Резерват Вълчи дол Резерватът Вълчи дол е единственият строг резерват в...

Прочети още