Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

НТЗ подкрепя кампанията за пойните птици „Зрънце любов“

Стотици българи се включиха в кампанията на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) за зимно подхранване на пойните птици „Зрънце любов”. Много хора съобщават, че са поставили собствена хранилка пред блока или в парка.

 БДЗП организира обучения и работилници за изработване на хранилки сред ученици и деца от цялата страна. Вече са събрани и близо 90% от сумата за закупуване на семена за поддържане на хранилки в цялата страна. Това става в платформата „За България”, където всеки може да дари колкото прецени за каузата - http://zabulgaria.org/

Около нас живеят много красиви птици, които обикновено не забелязваме в забързаното си ежедневие. Големият синигер, синият синигер, горската зидарка, врабчетата, червеношийките, чинките, сойките, черешарките и много други птици не отлитат на юг и остават да зимуват с нас. Ние можем да им помогнем да оцелеят през зимата, като им предложим храна. Всеки от нас може да направи и да постави своя хранилка от стара пластмасова бутилка, която да пълни със суров слънчоглед, призовават от БДЗП.

Новото тракийско златоподкрепя инициативата на БДЗП и също отправя призив колкото се може повече хора да се включат в нея. В Източните Родопи, където проектът активно работи, са установени 278 вида птици - близо 70 % от птиците в България. Орнитологичното богатство на Източни Родопи превръщат това място в рай за любителите на птиците.

Вижте как можете да направите и поддържате хранилка: http://bspb.org/campaigns

Вижте тук за птиците в Източните Родопи

сн. Цв. Нешева
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Кърджали

  Звезди искрят над древната Ахрида, родопски неугасващи звезди, а Арда...

Прочети още

Маджарово

Маджарово е малък град, разположен в североизточната част на Източните...

Прочети още