Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Електронна информация за екотуризма в Кърджали

Регионалната дирекция по горите (РДГ)– Кърджали ще постави на три места в града информационни киоски, 32-инчови монитори от типа тъч скрийн, чрез които жителите и гостите на града ще получат информация за възможностите за екотуризъм в района.

Това ще бъде направено по проект за насърчаване на екотуризма, в който освен РДГ-Кърджали участват още гръцката община Авдера и Сдружение Бизнес информационен и консултантски център – Сандански. Финансирането е от Европейския фонд за регионална развитие, като има и съфинансиране от страните, участващи в Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013. Целта на проекта е да популяризира екотуризма и да създаде интегрирана екотуристическа дестинация между България и Гърция.

66 туристически обекта от Кърджалийско бяха представени наскоро на информационен форум в Сандански. Сред най-известните са Перперикон, пещерата Утроба, Татул, Моняк, Устра.

Все още малко познати на туристите са резерватите „Чамлъка“ в Джебелско, „Боровец“ в Момчилградско, „Казълчерпа“ в Чернооченско и „Вълчи дол“ в Крумовградско, както и защитените местности Юмрук скала, Гюмюрджински снежник, Рибино и Орешари. Дивечовъдният участък „Студен кладенец“ и Държавното ловно стопанство „Женда“ освен ловен туризъм предлагат и фототуризъм.

 

Виж още за информационната среща

Фауната на Източни Родопи

Разнообразните естествени местообитания в Източните Родопи са дом за много...

Прочети още

Кърджали

  Звезди искрят над древната Ахрида, родопски неугасващи звезди, а Арда...

Прочети още