Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Призив за опазване на табелите по Трансродопския маршрут

„Новото тракийско злато“ отправя призив за опазването на маркировъчните табели по  Трансродопския маршрут за пешеходен и велосипеден туризъм. Сто табели бяха поставени по маршрута през октомври, но част от тях вече са изчезнали, констатира екипът на НТЗ.

Има участъци, в които сякаш някой целенасочено премахва табелите, като например в района около Бяла река и село Дъждовница. Между селата Гълъбово и Латинка маркировката на дърветата е изсечена с брадва, обясни Михаела Кирчева, координатор по екотуризъм в НТЗ.

Трансродопският маршрут тръгва от Пампорово на изток и преминава през Западните Родопи, река Арда и язовир “Кърджали”, района на “Студен кладенец”, Ивайловград, Маджарово и се връща обратно в Кърджали.

Очаква се маршрутът, финансиран по българско-холандския проект „Новото тракийско злато“ да привлече повече туристи в Родопите. За да бъде обаче маршрутът успешен и наистина привлекателен както за групи, така и за индивидуални туристи, маркировката е изключително важна.

Официалното представяне на Трансродопския маршрут за пешеходен и велосипеден туризъм е предвидено на изложението Ваканция и СПА Експо 2013 (14-16 февруари) в София. Тогава ще бъде готова и карта на маршрута. Очаква се маршрутът да бъде включен в програмите на „Къща за приключения и книги“, „Байкария“, български и чуждестранни туроператори.

Виж тук за информационна среща по маршрута, а тук - снимки от поставянето на указателните табели

Какво е Новото тракийско злато

"Новото тракийско злато” (НТЗ) в периода 2009-2014г е българо-холандски проект...

Прочети още

Маджарово

Маджарово е малък град, разположен в североизточната част на Източните...

Прочети още