Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Хранкооп – възможност и за биоприозводителите от Източните Родопи

Хранкоопедно нововъзникнало движение, предлага възможности за реализацията на продукцията на биологичните и в преход земеделски производители от Източните Родопи, част от мрежата наНовото тракийско злато.

Хранкооп е свободна гражданска инициатива за директна връзка между потребители и производители. Съществува от две години и половина като Интернет група. Целта им е да осигурят на потребителите достъп до хубава чиста и прясна храна на достъпни цени. Подпомагат производителите със солидарни акции във фермите и чрез директни поръчки към тях. На Хранкооп, съвместно съсСлънце и Луна, е идеята за петъчен фермерски пазар в София. За първи път пазарът бе организиран през юни 2012 година. Началото е многообещаващо - мляко и млечни продукти от ферма "Елата" край София, череши от Кюстендил, зеленчуци от Мало Пещене, жито, ръж и шипков мармалад от Странджа, чесън и туршия от Дъбово. Плановете на Хранкооп предвиждат тематични дни според сезона.

Освен желанието да сме потребители на чиста и проверена храна на нашата трапеза ние сме с пълното съзнание, че подкрепата ни към малките съвестни производители чрез директна доставка е много полезна за тяхното оцеляванеубедени са от Хранкооп.

На страницата си Хранкооп информира за “производители, които произвеждат качествена продукция и се ползват с тяхното доверие и подкрепа”. Доскоро на страницата се приемаха заявки за биолеща, все още вървят заявки за тикви от типахокайдо.

Инициативата на Хранкооп може да бъде много полезна възможност за производителите от мрежата на НТЗ в Източните Родопи. Те имат много продукти, които биха намерили чудесен пазар в София, Пловдив и в Интернет-мрежата на Хранкоопплодове, мед, билки, сусам, тахан, грозде, вино и др. Много от тези продукти са биологични или ще получат съвсем скоро сертификат за биопродукт. Гаранция за качеството им е и логото наНовото тракийско злато.


Страницата на Хранкооп: http://www.hrankoop.com/sofia/

Хранкооп във фейсбук: http://www.facebook.com/Hrankoop

Природни феномени

Вкаменената гора   Местоположение: Намира се в землището на село Равен...

Прочети още

Кулинарен пътеводител за Източните Родопи

Знаете ли какво е гюзлеми? Опитвали ли сте заешка баница  или пълнена тиква...

Прочети още