Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Нови възможности за екотуризъм в „Студен кладенец“

Нови възможности в развитието на екотуризма в дивечовъдното стопанствоСтуден кладенецсе отварят с откриването на 6 октомври на новия Ловен дом там.

Сградата е построена от камък и дърво в традиционен български стил и изцяло със собствени средства на Националното ловно-рибарско сдружениеСъюз на ловците и риболовците в България(НЛРС-СЛРБ). Освен от ловци сградата ще може да се използва от български и чуждестранни туристи, които желаят да опознаят богатото биоразнообразие наСтуден кладенец.

ВСтуден кладенецсе намира едно от най-големите стада еленилопатари в Европа, срещат се белоглави, черни и египетски лешояди, скален и морски орел, черни щъркели, видри, корморани, както и пеликани през зимата и др. ПроектътНовото тракийско златоработи за възстановяването на благородния елен в Източните Родопи. През 2012 и 2013 между 20 и 30 благородни елена ще бъдат разселени вСтуден кладенец. Природолюбителите ще могат да наблюдават и фотографират обитателите на стопанството.

Дивечовъдният участък, известен още като Еленовото стопанство, се намира на десния бряг на язовирСтуден кладенец. Създаден е през 1973 година. Разположен е върху площ от 7 000 ха на териториите на общините Кърджали, Крумовград и Момчилград.

Виж тук повече.

Виж и тук.

Кърджали

  Звезди искрят над древната Ахрида, родопски неугасващи звезди, а Арда...

Прочети още

Възстановяване на благороден елен в Източните Родопи

“Новото тракийско злато“ и Националното ловно рибарско сдружение –...

Прочети още