Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

НТЗ- Екоклубът участва в акция за чапловата колония в Кърджали

Младежкият екоклуб, подкрепянНовото тракийско злато(НТЗ), участва в акцията по почистването на чапловата колония в Кърджали, организирана на 29 септември. В акцията се включи и техният ръководител Христо Христов, координатор по дива природа в проекта НТЗ.

 Близо 200 бяха доброволците, които участваха в почистването на боклука в колонията. Мнозина от тях проявиха желание да станат членове на Екоклуба.

 Екоклубът е създаден през 2008 г. в рамките на проектБъдеще за чаплите, изпълняван от читалищеОбединение- Кърджали. В него членуват 20 ученици от гр. Кърджали, обединени от идеята да спасят уникалната чаплова колония в центъра на града. Младежите активно се включват в дейностите по компонента дива природа и биоразнообразие вНовото тракийско златои в природозащитни дейности на други организации, работещи за опазването на биоразнообразието на Източни Родопи.

 Днешната акция бе организирана от читалищеОбединение 1913. Читалището работи за подобряване условията на живот на водолюбивите птици по проектЗа да останат чаплите в Кърджалиот мен зависи, финансиран по ежегодната дарителска програма М-Тел Еко Грант. По проекта се предвижда залесяването на 150 фиданки в колонията, което ще помогне за опазването на чаплите. Младите хора от Еко клуба към читалището ще действат като зелени патрули. Те ще заснемат образователен филм и ще разработят мултимедийна презентация за чапловата колония и нейните проблеми, които ще представят пред свои връстници от кърджалийските училища.

 Виж тук НТЗ-новина за чапловата колония от май 2012

Защитени местности

Защитена местност “Патронка”    Патронка се намира на южния...

Прочети още

Веломаршрут Рудопия

Разработен и маркиран на сдружение "Байкария". 440 км дължина, смесено каране...

Прочети още