Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Девет къщи за гости и хотели в Източните Родопи със свое туристическо портофолио

Девет къщи за гости и семейни хотела в Източните Родопи ще имат свое индивидуално туристическо портофолио. Това са хотелите „Луксор“ и „Армира“ в Ивайловград, къщата на Тодор Митков в село Пелевун, „Дивата ферма“ в село Горно поле, Тракийската къща в село Бориславци, къщата на Димо Карабоюков в село Поповец, къщата „Тепавицата“ в село Рабово, Хепи-Хипи хостел в село Летовник и хотел „Планински изглед“ в село Ябълковец.

Деветте портфолиа са резултата от работата на двамата холандски студенти Пийтер Дайк и Томас де Гойер, които бяха на студентски стаж в Източните Родопи от 1 май до 13 юли. Двамата направиха проучване на състоянието на туристическите услуги в района и описаха съществуващите забележителности и атракции. Информацията, която събраха, използваха за изработването на индивидуалните портфолиа. Те са на английски език и предстои да бъдат редактирани и преведени на български.

Информацията в деветте портфолиа описва всички интересни обекти за туризъм, намиращи се до съответната къща или хотел, съвети как да се стигне до тях, как да се съчетаят в еднодневни маршрути и др. До края на август те ще бъдат изпратени на къщите и хотелите, които ще могат да ги ползват в свои рекламни материали - брошури, табла, интернет сайтове, профили в социални мрежи и т.н.

Защитени зони по Натура 2000

Централно място в политиката на ЕС за опазване на природата и биологичното...

Прочети още

Българско сиво говедо

Българско сиво говедо е стара местна притивна порода. Според краниологични...

Прочети още