Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Конкурс за продукт от лимец

 За първи път в България се организира конкурс за най-интересен, вкусен и уникален хранителен продукт от лимец. Организатор е комплекс „Тепавицата“ в с. Рабово, Община Стамболово на Петко и Стефка Ангелови – партньори в мрежата на „Новото тракийско злато“ в Източните Родопи, заедно със сдружението „Бъдеще в миналото”.

Наградите за победителите са:

1-    Позлатен клас от лимец

2-    Посребрен клас от лимец

3-    Уикенд за двама в къщата за гости „Тепавицата“

 

Виж ТУК условията на конкурса

Срокът за подаване на предложенията за конкурса от 22.06.2012 г. до 27.07.2012 г. 20.00 часа. Победителите ще бъдат обявени на 28 юли 2012 по време на Фестивала на хляба, организиран в комплекса „Тепавицата“ в с. Рабово (27 – 29 юли).

Възстановката на жътвата на лимец ще е един от акцентите на Фестивала на хляба в с. Рабово. За първи път подобна възстановка беше организирана на 10 юли 2010 година. Лимецът е смятан за най-старата житна култура в България.

Гостите на фестивала ще могат да видят с очите си пътя на хляба от лимец – от жътвата до изпичането му, както и да опитат прясно изпечен хляб от лимец.

Инициатор на фестивала е земеделският производител Петко Ангелов. Хлябът от лимец е една от атракциите, които Петко Ангелов и съпругата му Стефка предлагат на туристите в къщата си за гости „Тепавицата” в с. Рабово.

Виж тук пълната програма на Фестивала на хляба 2012

Прочети тук за миналогодишното му издание, а тук виж фотоистория

Проект Слънчевата ферма

Проект "Слънчевата ферма - учене чрез преживяване" Център Ринкър към...

Прочети още

Екопътеки

Екопътека от Болярци до ПерпериконОбцина Кърджали, Източни РодопиПреди...

Прочети още