Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Митко, който не живее във фейсбук

Под заглавие „Митко, който не живее във Фейсбук“, сайтът на бТВ помества фоторазказ за Митко от „Дивата ферма“ в с. Горно поле, община Маджарово.

Момчето е част от шестчленното семейство Василиеви, които развиват селски туризъм в  Източните Родопи. Макар и само на дванадесет години, Митко е отличен водач на пристигащите тук туристи -   показва им района и им разказва как се отглеждат кравите от рядката местна порода Родопско късорого говедо. Това е неговата роля. Семейството, което е от Горно поле, от 17 години работи за създаване на база за развитие на селски туризъм, пише изданието. Затова към фермата те успяват да изградят и къща за гости с подкрепата на проекта „Новото тракийско злато“.

Василиеви гледат стадо от 400 крави и телета. Малкият Митко разпалено разказва всякакви подробности около това как се отглежда такова стадо. Не пропуска да покаже, че познава животните и уменията си да ги води.

През лятото семейството закарва стадото на Белмекен, където от юли до края есента има добра паша. Кулминацията за Митко е месец август, когато са под връх Ибър, живеят на палатка и се придвижват със стадото на коне.  През следващите три месеца, Митко няма да влиза във „Фейсбук”... ще си има други занимания, пише в края на материала на бТВ.

Виж тук фотогалерията и видео

Винопроизводители, винарни и дегустации

Винарна Тракия в село Поповец Дядо Димовото домашно вино е на пазара от 2012г....

Прочети още

Приключения в Родопите

От 2014 г следете актуални програми и приключения в Родопите на...

Прочети още