Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Обучение на земеделските производители от Източните Родопи

25 земеделски производители участваха в организирано по проекта „Новото тракийско злато” обучение по биологична растителна защита на 18 и19 февруари 2011 година в Кърджали. Тримата лектори, сред които проф. Стойчо Каров (Екофарм) и доц. д-р. В. Попов (Авалон-България), засегнаха широк кръг от теми: сертифициране, преработка и търговия на биопродукти, биологични методи и техники за отглеждане на сусам, грозде, плодове, сътрудничеството между земеделските производители и възможностите за кандидатстване за евросубсидии по Програмата за развитие на селските райони 2007 -2013 и др. Разяснено бе, че проектът има за цел да насърчи сътрудничеството между производители на биоядки в региона.


В програмата беше предвидено достатъчно време за неофициални дискусии, в които производители, преработватели и обучители споделяха опит и знания.

На земеделските производители бяха раздадени наскоро подготвените брошури на тема "Естествена растителна защита в биологичното земеделие ", съставени от д-р В. Попов и отпечатани с подкрепата на „Новото тракийско злато”. Освен образователен срещата имаше и още един резултат - група от шестима производители на сусам започнаха подготовката по създаването на малко сдружение в Ивайловград, който има за цел не само отглежданото на биологичен сусам, но и други култури в района на Ивайловград.

Туристически забележителности

Тази част на сайта описва богатствата на Източните Родопи. Като говорим за...

Прочети още

Традиционни ястия

Източнородопски: Какво да закусим:  Гюзлеми – в Дивата ферма  Катми –...

Прочети още