Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

НТЗ на АГРА 2011

Представянето на проекта "Новото тракийско злато" (НТЗ) на Международната селскостопанска изложба "АГРА 2011 (9-13 март) предизвика огромен интерес сред посетители, производители и преработватели на биологични продукти, изследователи, журналисти, екологични неправителствени организации.

Много настоящи и бъдещи фермери се спряха на щанда на проекта, където получиха безплатни консултации и литература за биологичното земеделие, научиха за възможностите за развитие на биологичното производство, биосертифицирането и биоземеделски практики, както и се запознаха с „Новото тракийско злато”. Посетителите получиха информация за фермата в с. Тополово, която е демонстрационна ферма по проекта. На щанда бяха изложени биологични билки и мед от района на Маджарово с логото на НТЗ и с информация за производителите им.

Конферентната зала на Палата 3 се оказа тясна за всички, които искаха да чуят представянето на концепцията на „Новото тракийско злато”  от доц. Владислав Попов, координатор за биологично земеделие в НТЗ и за постиженията на проекта до момента.

 

Посетители и гости на АГРА вкусиха биопродукти от  Източните Родопи - вино, билки, мед на специално организираната на 10 март 2011 дегустация.

Концепцията „Новото тракийско злато” предизвика голям медиен интерес. Телевизии (местната НТВ и „Виж това е важно”), радиостанции ( БНР, Фокус радио) и вестници интервюираха доц. Попов, Бети и Николай Василеви от "Дивата ферма” в с. Горно поле, Маджаровско, Красимир Арабаджиев, собственик на демонстрационната ферма в с. Тополово.

 

Възстановяване на елен лопатар

„Новото тракийско злато“, Националното ловно рибарско сдружение – Съюз...

Прочети още

Възстановяване на благороден елен в Източните Родопи

“Новото тракийско злато“ и Националното ловно рибарско сдружение –...

Прочети още