Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

И Източните Родопи се включиха в „Часът на Земята“

Кърджали и Хасково – центрове на двете области на Източните Родопи, се включиха в петото издание наЧасът на Земята на 31 март 2012 (събота) от 20.30 до 21.30 часа. Към инициативата се присъедини и Златоград.

Инициативата, организирана от природозащитната организация Световен фонд за дивата природа (WWF), се проведе за трета година у нас. Участваха 73 български града, съобщиха от WWF - България.

Тази година рекорден брой държави и градове, както и стотици милиони хора по цял свят отбелязаха „Часът на Земята”. Според първоначалните данни в най-голямата доброволна акция за опазване на околната среда се включват 150 държави и територии и поне 6494 града. През 2011 г. 4000 града от 125 страни се включиха в инициативата.

"Часът на Земята" 2012 бе под мотото "Аз правя, ти действаш". Целта му бе да покаже, че всеки от нас е в състояние да промени света, в който живее, с малки, но постоянни действия.

Екипът наНовото тракийско златосе надява повече селища от Източните Родопи да участват в следващото издание наЧасът на Земята.Трансродопи - маршрут за пешеходен и велотуризъм

Маршрутът тръгва от Триград през Кърджали стига до Ивайловград. Връща се обратно...

Прочети още

Перперикон – Археологически комплекс

Местоположение: Комплексът се намира на 20 км североизточно от гр.Кърджали,...

Прочети още